niedziela, 5 stycznia 2014

Smorrebrod - czyli dunskie kanapki

Podczas ostatniego zebrania  w pracy odchodząca szefowa poczestowala nas duńskimi kanapkami czyli smorrebrod.

Nie były to takie calkiem typowe kanapki, na duńskim ciemnym chlebie, lecz na jednym olbrzymim l cienkim prostokącie z chleba, przypominającym ciabatta. Zwyczajne duńskie smorrebrod to malutkie prostokąciki bardzo ciemnego , pelnoziarnistego chleba oblozone roznymi rodzajami wędlin i pięknie udekorowane warzywami.

Obecnie najmodniejszy  jest wlasnie tez rodzaj  jednej olbrzymiej kanapki, taki jak ta :



A tak oto prezentowały się poszczegolne rodzaje wędlin :







oraz jajka z krewetkami :




Kanapki nie tylko prezentowały się okazale, ale były tez swieze  i wyborne

 w smaku.

Pozdrawiam serdecznie.


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz